Region: International
Language: English
Change

Benighted Live in Sofia

Benighted ще свирят в София на 1 март 2024г.

Бруталягите от Франция Benighted идват за концерт у нас на 1 март 2024. Benighted са концертно активна банда, която  в последните години чрез похвално постоянство, с усърдие и без компромиси, затвърди името си в death/grindcore жанра. Към днешна дата Benighted несъмнено са лидери на френската екстремна ъндърграунд сцена и група с натоварен график, която ние от EventEase сме щастливи, че успяхме да ангажираме за ексклузивно шоу в региона (заедно с това в Румъния). Датата за шоуто в София е 1 март, а мястото е „При Черепите“. Подгряващи банди ще са Past Redemtion и Scolos.

Benighted предлагат в музиката си бруталността на death метъла с интензивността на grindcore-а, подправена с текстове от grind стилистиката. Те няма да скрият нищо от това, което един психопат носи в мислите си и ще пресъздадат стряскащи подробности от неговия свят... И така на живо ще се сблъскате с притеснителните картини на изкривеното болно подсъзнание, които французите поднасят на сцената с подобаващата лудост и емоция. Benighted знаят как се прави и го доказват по международните трибуни вече над две десетилетия.

Предвождани от фронтмена си и оригинален член на групата от създаването й през 1998г. Julien Truchan, Benighted идват за второто си шоу в България, като ще представят едночасов сет с класики, както вероятно и нови парчета. В момента момчетата записват своя нов албум в Kohlekeller Studio в Германия. Все още няма назначена дата за издаването на новия материал, но е ясно, че ще е част от каталога на Season of Mist, с които бандата работи от 2011г. насам. През този престижен лейбъл излезе и главорезния последен засега албум на групата Obscene Repressed от 2020г., който е още една еталонна продукция изкусен deathgrind, “made in France”.

Билетите Ранно Пиле за концерта на цена от 40 лева тръгват в продажба от 9 януари онлайн в системата на Paysera и на касите на магазини „На Тъмно“ в цялата страна.

The event organiser takes responsibility for the quality of the event. The organiser will make a decision regarding the refund if the event does not take place or is postponed. For more detailed information on circumstances and refunds, please refer to the Event-Related Circumstances

Event location