Regionas: Tarptautinis
Kalba: Lietuvių
Keisti

Първо издание на ежегоден Фестивал на Авторския Театър (ФАТ)

Театър Драмеди и Сдружение Творци ви канят на първото издание от ежегоден Фестивал на авторския театър (ФАТ) на 12 и 13 декември 2020 година.

Театър Драмеди празнува 10 години през 2020 г и пилотното издание на ФАТ ще отбележи този празник с цели 2 дни творчество, синергия и вдъхновение!

Очакват ни 8 авторски представления, 2 уъркшопа, 2 дискусии. Интерактивно, неповторимо съдържание. Синергични театрални продукции, които извират от колективната творческа душа.

Фестивалът представя театрални постановки от български артисти, независими компании и продукции, като акцентира върху изцяло авторското съдържание и интерактивното взаимодействие с публиката.

Цел на фестивала е популяризиране на авторския театър в България, обогатяване на театралната сцена, създаване на платформа за изява и среща между творците, подобряване социалния статус на актьорите и създаване на възможност за временна заетост на независими артисти.

С участието на Ованес Торосян, Танцова компания Дюн от Бургас, Искра Проданова от Варна, Playback театър "Тук и сега", Театър Драмеди

Фестивалът ще се проведе в 2 дни в пространството на Нов Театър НДК. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Фестивалната програма ще включва 8 авторски представления на творци от цялата страна, 2 театрални уъркшопа за участниците във фестивала, водени от експерти в областта, дискусии, изложба със снимки и реквизит от представления и прожектиране на видео материали.

Участват: Театър Драмеди, Ованес Торосян, Искра Проданова- Варна, Танцова компания Дюн, Бургас, Playback театър "Тук и сега", Театър Вижу- компания от незрящи актьори

Уъркшопи ще водят: Ованес Торосян и Цвета Балийска. За записване- след закупуване на билета пишете на dramedytheatre@gmail.com

Подробна порграма и представяне на спектаклите очаквайте скоро!

Renginio vieta